Risto Rajakorpi    in english   auf deutch


Risto Rajakorpi (s. 1970) opiskeli sellonsoittoa Lauri Voipion, Pauli Heikkisen ja Arto Noraksen johdolla ja vuodesta 1992 Robert-Schumann-korkeakoulussa Düsseldorfissa Saksassa opettajanaan Johannes Goritzki. Opintonsa hän päätti 1996 konserttitutkintoon. Sibelius-Akatemian A-tutkinnon hän suoritti 1992 erinomaisin arvosanoin. Vuodesta 1997 lähtien hän on toiminut Dortmundin filharmonikoiden 2. soolosellistinä.
Risto Rajakorpi on soittanut mm. Dortmundin filharmonikkojen, Düsseldorfer Ensemblen ja Accademia Filarmonica Trentinan solistina Suomessa, Saksassa, Unkarissa ja Italiassa. Lapin festivaaleilla Ruotsissa hän on musisoinut yhdessä mm. Truls Mörkin, Diemut Poppenin ja Vladimir Mendelssohnin kanssa. Arcato-kvartetin jäsenenä hän voitti 1997 Düsseldorfin musiikkikorkeakoulun kvartettikilpailun.
Risto Rajakorpi on myös kysytty kamarimuusikko, ja soittanut konsertteja eri kokoonpanoissa duosta nonettoon mm. Romberg Ensemblen, Berio Ensemblen ja uudelle musiikille omistautuneen Opus PräSenSin jäsenenä. Windrose –festivaalilla 2001 Saksassa hän paneutui Krzysztof Pendereckin soolosello- ja kamarimusiikkiin säveltäjän johdolla.